De Boog
... voor eenheid in geloof en leven

ZOEK   EEN BOEK  
 
e-mailadres: 
Klant:   
Registreer Klantnummer vergeten?
Kort Bestek
Andere pockets
Arco Reeks
Van Jozefmaria Escriva
Spreken met God
Over Jozefmaria Escriva
Voor kinderen
Jade Reeks
Theologie Atrium
Theologie andere boeken
DVD
Navarre bible NT
Navarre bible OT
Gezin
Medische Ethiek

Francisco en Jacinta van Fatima
Over 2 Portugese kinderen aan wie Onze Lieve Vrouw in 1917 in Fatima verscheen. Meer ...

Home >   Theologie andere boeken  >   God of niets

God of niets


Categorie: Theologie andere boeken
Auteur: Robert Sarah
ISBN nummer:  
Nederlands - Paperback
386 blz. | publicatiejaar 2016 | formaat A5
> Schrijf een review

God of niets

Robert Sarah

Kardinaal Sarah spreekt met de vrijmoedigheid over de Kerk, de moderne samenleving, de ontwikkelingen in Afrika en in de westerse wereld, de moraal, de waarheid, het kwade in de wereld en - telkens weer - over God.

€  14,50 
Bekijk hier het online inkijkexemplaar
- 10 paginas
God-of-niets 1
1
God-of-niets 2
2
God-of-niets 3
3
God-of-niets 4
4
God-of-niets 5
5
God-of-niets 6
6
God-of-niets 7
7
God-of-niets 8
8
God-of-niets 9
9
God-of-niets 10
10

Beschrijving

Ik weet niet waarom, maar God is altijd met uitgestoken hand naar mij toegekomen om me te begeleiden op de meest belangrijke wegen. God heeft in mijn leven alles gedaan. Ik heb van mijn kant slechts willen bidden. Ik ben er zeker van dat het kardinaalsrood de weerschijn is van het bloed van de missionarissen, die tot in het diepste van Afrika zijn doorgedrongen om in ons dorp het evangelie te brengen.

Met de vrijmoedigheid die hem kenmerkt, spreekt kardinaal Sarah in dit boek over de Kerk, over de moderne samenleving, over de ontwikkelingen in Afrika en in de westerse wereld, over de moraal, over de waarheid, over het kwade in de wereld en - telkens weer - over God.

Naar mijn mening dienen we allereerst met God bezig te zijn. De westerse samenleving is georganiseerd alsof God niet bestaat. God geraakt ver uit beeld wanneer de belangrijkste zorgen van de mens vrijwel uitsluitend gericht zijn op economie, technologie of onmiddellijk materieel geluk, dat op onwaarachtige wijze het gevoel aanspreekt. De Kerk heeft op die existentiële afgrond maar één antwoord: ze moet Christus, zijn heerlijkheid en zijn hoop uitstralen. Ze moet steeds verder de genade uitdiepen van de sacramenten, die de uiting van Gods levendmakende aanwezigheid zijn. Alleen zo kan God zijn plaats terugvinden.


Auteur

Kardinaal Robert Sarah werd geboren te Guinee in 1945, in een periode dat het land verscheurd werd door een bloedige dictatuur. Amper 33 jaar oud werd hij de jongste aartsbisschop ter wereld, die zich met een tomeloze energie heeft ingezet voor de bevrijding van zijn volk. Paus Johannes Paulus II riep hem in 2001 naar Rome, paus Benedictus XVI creëerde hem in 2010 tot kardinaal en paus Franciscus maakte hem tot één van zijn naaste medewerkers aan de Curie.Nieuwsbrief & e-Book

naam:
e-mail adres:
Meer info ...

Betaal Informatie

iDeal

Klanten service

Bestellen
Per e-mail
Tel. (035) 694 63 50

Adres

Bezoek- en verkoopadres:
Stichting Leesgoed, Keizersgracht 218-B, Amsterdam
Dinsdag t/m donderdag van 10:30 tot 13:15 uur.
Zondag van 12:15 tot 13:15 uur