De Boog
... voor eenheid in geloof en leven

ZOEK   EEN BOEK  
 
e-mailadres: 
Klant:   
Registreer Klantnummer vergeten?
Kort Bestek
Andere pockets
Arco Reeks
Van Jozefmaria Escriva
Spreken met God
Over Jozefmaria Escriva
Voor kinderen
Jade Reeks
Theologie Atrium
Theologie andere boeken
DVD
Navarre bible NT
Navarre bible OT
Gezin
Medische Ethiek

Francisco en Jacinta van Fatima
Over 2 Portugese kinderen aan wie Onze Lieve Vrouw in 1917 in Fatima verscheen. Meer ...
Info Inleiding

waarom met
God spreken?

Christenen zijn geroepen om Jezus na te volgen. Is het vandaag de dag nog mogelijk om Zijn volgeling te zijn?

Ja, door Hem op te zoeken en zo dicht mogelijk in Zijn buurt te blijven, zoals de mensen in de tijd van Jezus' openbare leven. Ze zaten om Hem heen, luisterden ademloos, zichzelf vergetend.

Dat is nu precies wat de serie ‘Spreken met God’ de lezer van vandaag te bieden heeft; met de meditatie van de dag je een moment terugtrekken in de stilte van je hart om naar Hem te luisteren, Hem beter te leren kennen en vertrouwelijk met Hem te kunnen omgaan. Niet om aan deze wereld te ontkomen, maar juist, om na zo'n moment, gesterkt je weg midden in de wereld te vervolgen.
overdenken
overwegen
Overdenken en overwegen doen we eigenlijk al iedere dag. We denken over iets na, een verjaardag, geldzorgen, een doopfeest in je familie, een kriebelhoest die maar niet wil overgaan. Ga zo maar door…. Dit soort overwegen is meestal een zaak van het verstand, gedachten vanuit jezelf en op jezelf gericht. Even bij jezelf te rade gaan.

mediteren Mediteren is van een andere orde. Het is een bewust zoeken naar Jezus, luisteren naar wat Hij je zeggen wil, het verlangen naar Zijn liefde, je aan Hem optrekken, je leven in Zijn handen leggen, Zijn volgeling willen zijn.

De heilige Teresia van Avila zegt daarover: 'Mediteren is niets anders dan op vriendschappelijke voet verkeren met God, dikwijls in stilte met Hem een gesprek voeren, met Hem die ons liefheeft'.

God helpt Mediteren moet je leren. Maar het is niet zo moeilijk als je denkt. God helpt je erbij, want je hoeft Hem maar bij Zijn naam te roepen en Hij komt je al meer dan halverwege tegemoet.

Nieuwsbrief & e-Book

naam:
e-mail adres:
Meer info ...

Betaal Informatie

iDeal

Klanten service

Bestellen
Per e-mail
Tel. (035) 694 63 50

Adres

Bezoek- en verkoopadres:
Stichting Leesgoed, Keizersgracht 218-B, Amsterdam
Dinsdag t/m donderdag van 10:30 tot 13:15 uur.
Zondag van 12:15 tot 13:15 uur